Utrolige Viktor vant Tour Championship

Viktor Hovland (25) slo Xander Schauffele i en intens duell som svingte både frem og tilbake i FedEx Cup-finalen.

68-64-66-63. Totalt 27 slag under par – inkludert de åtte han startet med – i den store sesongfinalen på PGA-touren. Det var det Viktor Hovland gjorde for å sikre det største troféet i sin karriere: Tour Championship på East Lake i Atlanta. 

– Det er surrealistisk å stå her nå. Jeg har spilt min beste golf de siste to ukene og det kunne ikke hendt på et bedre tidspunkt, sier han i «post-round»-intervjuet med troféet i hendene. 

Før sisterunden hadde nordmannen allerede hatt én hånd på det troféet. Han hadde seks slag ned til Xander Schauffele, og ytterligere ett slag til Collin Morikawa og Keegan Bradley. Og var tydelig på at om noen av dem skulle slå han på oppløpssiden av FedEx Cup-sluttspillet, så måtte de «gå virkelig, virkelig lavt». 

Amerikaneren Schauffele så ut til å ha forstått det.

På de første ni fulgte de hverandre nesten slag for slag. Der Hovland fant fairway fra tee, gjorde Schauffele det samme. La amerikaneren innspillet på tre meter, la nordmannen sitt eget på to meter. Satte den ene en lang putt, svarte den andre umiddelbart. 

Selv med en bunnsolid og bogeyfri åpning på 30 slag (–5) fra Schauffele, hadde han faktisk bare spist inn ett slag. For Hovland leverte en første ni på –4.

Spennende avslutning
Men andre halvdel av runden skulle likevel bli mer stressende enn Hovland ønsket det. 

På hull 11, 12 og 13 strøk tre av tre birdieputter hullkanten, mens Schauffele satte sine fugler på 11 og 12. Avstanden mellom de to var kun nede i tre slag, og det virket som at Hovland muligens begynte å kjenne på presset. 

Nordmannen er ikke kjent for å være den som viser mest følelser ute på banen, men på det 14. hullet måtte emosjonene ut. Etter et dårlig innspill, fulgte han opp med en usikker chip som la seg syv meter kort av hullet. Da den påfølgende par-putten gikk i koppen, kom det en norsk knyttneve som viste til alle hvor viktig den var. 

Duellen mellom Hovland og Schauffele fikk nok flere til å mimre tilbake til The Open 2016, da Henrik Stenson gikk seirende ut av en svært lignende kamp mot Phil Mickelson. 

Bygget distanse
Ni hull etter den forrige birdien (hull 6), begynte de endelig å komme på «back nine». Med sirkler på scorekortet både på hull 16 og 17, økte ledelsen mellom Hovland og Schauffele igjen på fem slag. 

Det 18. hullet har ikke vært nordmannens beste venn de tre foregående dagene. Tre par på et scorebart par 5-hull er ikke det beste for en av idrettens beste ball-strikere. Men på denne søndagen var par på avslutningshullet på East Lake mer enn nok. 

Viktor Hovland var uenig. For første gang på fire runder klarte han å få birdien han «fortjente» foran hjemmepublikummet. 

Ikke nok med at FedEx Cup-trofeet er det fysisk største han noensinne har vunnet, er det kronen på verket så langt i karrieren. Som en «bonus» vinner han i tillegg 18 millioner dollar - eller 192 millioner kroner - for førsteplassen i denne turneringen.

Teksten er tatt fra en artikkel i Norsk Golf.

 

Har du noe å formidle?

Om du har saker, tekster, innputt, bilder, video eller noe som helst som du tenker er av interesse med hensyn til Norges golfhistorie vil vi gjerne høre fra deg!

Ta kontakt