Viktor Hovland blir proff

Viktor Hovland har bestemt seg for å bli profesjonell PGA-spiller. Det skjer etter at han har spilt US Open på Pebble Beach medio juni 2019.

Det er litt av en CV Viktor Hovland opparbeidet seg i løpet av sin tid som amatør, og karrieren hans har virkelig skutt fart det siste året.

I mars 2018 tok han sin første individuelle collegeseier i Florida. I juni var han med på å vinne collegefinalen NCAA Championship med Oklahoma State, og den samme våren var han med i The Golf Channels reality-serie «Driven», som gjorde ham til et kjent navn over hele USA.

Navnet ble ikke akkurat noe mindre kjent da han to måneder senere gikk til topps i U.S. Amateur – verdens største amatørturnering – etter en maktdemonstrasjon av de sjeldne. Siden da har han fulgt opp med ytterligere tre collegeseirer, sin første klarte cut på PGA-touren, og den beste oppvisningen fra en amatør i The Masters på 58 år – hans første majorturnering. Der ble drømmeuken toppet på søndagen da han fikk sitte i «The Butler Cabin» sammen med Tiger Woods under premieseremonien – foran titalls millioner TV-seere verden over.

Uken etter klatret Hovland til førsteplass på verdensrankingen for amatører, og han avsluttet årets collegesesong med en snittscore på 68,59 slag, den nest laveste i Oklahoma State Universitys historie og hele to slag bedre enn Tiger Woods sin beste snittscore som collegespiller.

I mai ble Hovland hedret med The Ben Hogan Award – den mest prestisjetunge utmerkelsen i amatørgolf.

Viktor Hovlands merittliste som amatør

Har du noe å formidle?

Om du har saker, tekster, innputt, bilder, video eller noe som helst som du tenker er av interesse med hensyn til Norges golfhistorie vil vi gjerne høre fra deg!

Ta kontakt