Norsk vinner av Challenge Tour 2012

Espen «Askeladd» Kofstad.

Espen Kofstad fra Losby GK har ikke vunnet prinsessen og halve kongeriket. Men han har vunnet Challenge Tour! Og det er både et eventyr og en historisk begivenhet.

Challenge Tour er nivået under EuropaTour. De 20 beste sammenlagt i sesongen er automatisk kvalifisert til full kategori (spillerett) på EuropaTour neste sesong. De behøver ikke kvalifisere seg gjennom Q-School og kan være med på alle de turneringene som inngår i EuropaTour året etter.

Espen har periodevis spilt bra på Challenge Tour i årets sesong, og både trener, Mark Davies, og vi andre som følger ham øynet et håp om direkte kvalifisering. Og med høststormen kom også høstformen, og den overgikk forventninger Espen antakelig var alene om.

Da han gikk hen og vant siste turnering, Apulia San Domenico Grand Final med rekordlave19 under par, gikk han også til topps sammenlagt for hele sesongen.

Ikke nok med det¸ nå er Espen tidenes høyest rankede nordmann på herresiden! Siden sesongstart har han avansert 391 plasser og er nå nummer 180 på Official World Golf Ranking. Dermed har han passert Henrik Bjørnstads beste ranking som 194 i 2002.

Vi håper og tror vi skal få se at Espen Kofstad skriver mer golfhistorie etter hvert. Det er viktig med enere for å skape bredde, og Espen er en ener både på og utenfor banen. EuropaTour 2013 kommer til å vekke eventyrlysten hos mange «followers».

Har du noe å formidle?

Om du har saker, tekster, innputt, bilder, video eller noe som helst som du tenker er av interesse med hensyn til Norges golfhistorie vil vi gjerne høre fra deg!

Ta kontakt