Det spirer og gror i norsk golf

Når dette publiseres er det mindre enn et år til vi skriver 2016. NGF har ikke lagt skjul på at OL i Rio er et viktig mål. Da er det hyggelig å kunne registrere et 2014 med sterke resultater for flere av våre yngre golfere.

Norsk seier i det uoffisielle lag-VM for juniorer.
Norge har tidligere vunnet World Cup både i i 2006 og 2008. Siste gang var det laget med Marius Thorp, Anders Kristiansen, Are Friestad og Espen Kofstad som vant den prestisjetunge turneringen.
I slutten av juni vartet vårt juniorlag opp med en lagprestasjon av de sjeldne, og klatret forbi både USA og Venezuela på vei til gull i det uoffisielle lag-VM for juniorer, Toyota Junior World Cup! Det norske laget bestående av Viktor Hovland (Drøbak GK), Kristoffer Reitan (Oslo GK), Andreas Halvorsen (Larvik GK) og Jarand Ekeland Arnøy (Fana GK) imponerte stort. Andreas ble beste nordmann i den individuelle konkurransen med en sterk 6. plass. Feltet bestod av 60 spillere fordelt på 15 nasjoner. I 2014 var Norge det eneste skandinaviske laget som kvalifiserte seg for turneringen, takket være en 2. plass i Europamesterskapet for juniorer i 2013.

Kristoffer Reitan (16) topper juniorverdensranking i 2014
European Golf Ranking mener at Kristoffer Reitan (Oslo Golfklubb) er den beste 16-åringen i Europa.
Reitan endte i begynnelsen av november på andreplass i Evolve Spanish Junior Championship etter å ha tapt i omspill. Siste runde avsluttet han med en forrykende 64-runde - åtte under par, 16-åringens beste runde noensinne. Han endte også i toppen i de prestisjetunge turneringene European Young Masters, French Boys og German Boys.
På norsk jord står Reitan med en seier og tre pallplasseringer på Titleist Tour denne sesongen. Han vant dessuten Suzann Junior Challenge for andre år på rad, og seiret i Skandia Junior Open i Sverige,
Kristoffer Reitan har også klatret til topps i World Junior Golf Ranking foran tre amerikanerne; Brad Dalke, Sam Burns og Austin Connelly. På femte plass finner vi en annen nordmann, Jarand Ekeland Arnøy fra Fana.
I 2016 ble Kristoffer Reitan tatt ut til å representere Europa i Junior Ryder Cup. 

Tonje Daffinrud kvalifiserer til Europa Tour 2015
Tonje Daffinrud fullførte i vår studiene ved University of Denver, der hun på fire år rakk å bli en av tidenes mest meritterte norske collegegolfere. Hun fullførte oppholdet i Colorado ranket som USAs niende beste collegegolfer.
Tilbake i Europa har hun bare fortsatt det gode spillet og har hatt en fantastisk start på sin karriere som proff. Hun har kvalifisert seg til neste års Europa Tour etter bare åtte turneringer (en halv sesong) på årets LET Access Tour. Hun har ikke misset cut´en en eneste gang, og har topp-10 plasseringer i seks av dem, inkludert to seire. Det holder til en topp-5 plassering på Order of Merit. Litt av en drømmesesong for Tønsberg-jenta.

Espen Kofstad kvalifiserer til Europa Tour 2015
Espen Kofstad hadde før denne høsten deltatt i Q-School-finalen tre ganger tidligere. Alle gangene har han vært noen få, smertefulle slag fra å sikre seg full kategori på Europa Tour. To ganger har han vært bare ett slag fra kvalifisering, senest i fjor. I nesten hele 2014 har han hatt skadeavbrekk fra turneringsspill. Derfor stilte han opp på finalesteget i år med blandede følelser.
Endelig har han brutt Q-School-forbannelsen. Etter et nervepirrende drama av de sjeldne, klarte Espen å kvalifisere seg til Europa Tour for andre gang i karrieren. Derved får Norge en fullverdig representant tilbake på den prestisjetunge touren i 2015.
Losby-golferen startet den sjette og siste runden på delt 19. plass, akkurat innenfor grensen for de 25 beste som sikrer kortet. Etter halvspilt runde hadde han falt tilbake til ett slag utenfor kvalifisering, og visste at han måtte gå siste halvdel av runden under par. Før denne runden hadde han gått de samme ni hullene på to over par. Se på scorekortet hva han presterte!

«Vanskelig å beskrive hvor lykkelig jeg er akkurat nå. En enorm takk til alle i teamet mitt som har hjulpet meg å komme tilbake. Utrolig!», konkluderer Kofstad på sin Twitter-profil.

 

Har du noe å formidle?

Om du har saker, tekster, innputt, bilder, video eller noe som helst som du tenker er av interesse med hensyn til Norges golfhistorie vil vi gjerne høre fra deg!

Ta kontakt