Solheim Cup - Tuttas internasjonale gjennombrudd

Suzann Pettersen 15 år: "Jeg skal bli verdens beste golfspiller" (sitat fra hennes "fremgangsfilosofi").

Internasjonalt gjennombrudd da hun lå fem hull ned med 5 hull igjen å spille og likevel klarte uavgjort.

Bildet viser Suzann etter at hun hadde halvert sin singelmatch mot Michelle Redman fra USA i Solheim Cup mellom USA og Europa i 2002. Konkurransen ble spilt på Interlachen Golf Club i Edina, Minnesota, USA den 22 september 2002.

Å være dormie 5 ned og så få uavgjort var en fantastisk fight back av en ung spiller og gjorde henne kjent i USA og ellers i golfverdenen på godt og vondt..

All suksess starter med å tørre å tro at det er mulig. Men det holder ikke med tro alene, for det må også jobbes knallhardt over tid om man skal oppnå resultater i verdensklasse. Der har Suzann Pettersen, best kjent som Tutta, satt en standard. Ikke bare for hvordan man skal trene, men også for fokus, innstilling og målrettethet i treningsarbeidet. Suzanns fremgangsfilosofi

At en verdensstjerne kommer fra Norge, er utrolig viktig både for trenere, støtteapparat og ikke minst utøvere over hele landet.

Suzann er et levende bevis på at det er mulig å nå toppen i en verdensidrett selv om vi bor i et land med sludd og snø halve året. Hennes sportslige suksess kan sammenlignes med kun et fåtall norske idrettsprestasjoner gjennom tidene. Hun har opparbeidet seg en stor stjernestatus i Norge og Europa, og enda større i USA

Oversikt over hennes triumfer - Individuelt og lag -  Europa-Tour og LPGA-Tour:

http://en.wikipedia.org/wiki/Suzann_Pettersen

Forøvrig må nevnes GO Suzann (charity involvments), Suzann JUNIOR Challenge, Right To Play, som hun er ambassadør for, Suzann PRO Challenge som skaffer midler til Right To Play og deltagelse i prosessen for å få golf på OL-programmet. (se Suzann 360)

Olympiske leker og golf:

Når det gjelder Suzanns medvirkning i forbindelse med golf som "ny" øvelse i OL 2016, har Gerhard Heiberg skrevet:

Suzann Pettersen gjorde en strålende innsats da det var diskusjon om å ta golf på det olympiske program. Hun presenterte sitt budskap på en flott og sjarmerende måte. Hennes innlegg var absolutt med på å overbevise oss i IOCs «Executive Board» om riktigheten av å få golf på det olympiske program. Som medlem av Executive Board var jeg stolt  på Norges vegne over en slik håndtering av saken. Jeg gleder meg til å legge gullmedaljen rundt halsen på «Tutta» under OL i Rio i 2016. 

Det vises for øvrig til hennes hjemmeside (http://www.suzanngolf.com) og videopptak på Youtube (se link til opptaket i bildegalleriet til høyre) i regi av NGFs Faggruppe golfhistorie.

I forbindelse med Golf som Olympisk gren (siste gang spilt i OL 1904 før det nå står på programmet i 2016), tar vi med følgende sitat fra British Golf Museum: 

"The 1900 Paris Games formed part of the Exposition Universelle Internationale, also known as the World Fair Games.
Two of the seven golfing competitions had Olympic status, the Grand Prix de l'Exposition for men, and the Prix de la Ville de Comiègne for women. Golf was one of the few sports women were permitted to compete in"

Har du noe å formidle?

Om du har saker, tekster, innputt, bilder, video eller noe som helst som du tenker er av interesse med hensyn til Norges golfhistorie vil vi gjerne høre fra deg!

Ta kontakt