Norsk seniorgolf organiseres.

European Senior Golf Association (ESGA) ble stiftet i 1982. Det trigget norske mannlige seniorspillere med Noble Stibolt og Carl Semb i spissen til å starte sin nasjonale utgave. Norsk Senior Golf Forbund (NSGF) ble formelt stiftet i januar 1990 og endret i 1995 navn til Norsk Senior Golf (NSG).

I starten var medlemskap NSG forbeholdt mannlige spillere, men damene ville også være med. Da de ikke fikk anlednig til å delta i NSG så i begynnelsen av 90-årene bestemte noen ivrige seniordamer seg for å etablere en egen forening som de kalte NSG Damer - i motsetning til det de oppfattet som NSG Herrer (se brev fra NSGD til NSGH datert 1994). De hadde egne turneringer, men også et uformelt samarbeid med herrene. I 1998 ble det etter en viss diskusjon besluttet å forene NSG med NSG Damer, men rent formelt skjedde det først i 1999. 

Etter sammenslåingen hadde NSG ca 750 medlemmer. I dag nærmere 2500. Organisasjonen har utviklet seg tilsvarende. Fra virksomhet på kjøkkenbenken med Ron Allison på deltid og sterk tilknytning til Norges Golfforbund, er NSG i dag et selvstendig organ med flere fulltids-ansatte og omfattende virksomhet. Hovedaktiviteten er et allsidig turneringsprogram.  Men fellesreiser både i og utenfor Europa og fordelskort med redusert greenfee utenfor primetime i 72 klubber utgjør også et attraktivt tilbud til medlemmene.

Gruppen over 50 år utgjør i dag mer enn halvparten av alle golfspillere i Norge.  Ikke alle er medlemmer av NSG. Den positive helseeffekten av golf er godt dokumentert. God helse betyr fysisk, psykisk og sosialt velvære. Det er neppe noen annen idrettsorganisasjon som kan gi "de eldre" et bedre helsetilbud enn NSG.

I anledning 25-års-jubileet i 2015 har NSG utgitt et jubileumshefte som gir en detaljert oversikt over hva som har skjedd siden 1990.

 

 

Oppstarten av NSG v/Bjørn Tore Larsen
Protokoll fra konstituerende møte 1990
Utkast til navn og emblem
NSG - Tillitsmenn 1990
NSG - Utkast til vedtekter
1990 - NGF godkjenner NSG vedtekter
1994 - Brev fra Norsk Seinior Golf Damer
NSG - Vedtekter 2001
NSG - 25 år Jubileumshefte

NSG Webside

 

 

Har du noe å formidle?

Om du har saker, tekster, innputt, bilder, video eller noe som helst som du tenker er av interesse med hensyn til Norges golfhistorie vil vi gjerne høre fra deg!

Ta kontakt