Tee Forward - Amatører velger feil utslagssted

Hobby- og amatørgolfere bør være mindre ambisiøse i sitt valg av teested, slik at de kan få mer glede ut av spillet sine.

5.-17. juli 2011 hadde USGA sammen med PGA of America sommerkampanjen Tee It Forward, der målet var å få golfere til å bli flinkere til å velge passende teested til sitt nivå, skriver golfweek.com.

Å flytte seg noen meter lenger frem når man skal slå ut gjør ikke bare banen lettere - spillet går fortere, scorene blir lavere, man mister færre baller, og vil hjelpe for de som sier at spillet er for vanskelig og tidkrevende.

- Vi tror at å flytte seg en tee frem vil gi golfere en helt ny opplevelse, og manges holdninger vil endre seg. Dette vil føre til mer glede på banen, og bidra til at de oftere kommer tilbake på banen for å trene, sier Allen Wronowski, president i PGA of America.

Barney Adams, grunnlegger av Adams Golf er den store ildsjelen bak Tee it Forward-initiativet. Hans forskning beviste at en bane på drøye 6 000 meter, som en vanlig amatør ofte spiller på, tilsvarer at en PGA Tour-spiller skulle konkurrere på en bane på 7 300 meter.

Ved å velge utslagssted som står mer i samsvar med deres ferdigheter vil amatørgolfere slå sine innspill med 6- og 7. jern i stedet for lange jern og wooder.

- Vi håper at Tee It Forward vil bli tatt i mot av spillere og golfklubber over hele landet, sier Jim Hyler, president i USGA.

Artikkler som omhandler temaet "Tee Forward"

Har du noe å formidle?

Om du har saker, tekster, innputt, bilder, video eller noe som helst som du tenker er av interesse med hensyn til Norges golfhistorie vil vi gjerne høre fra deg!

Ta kontakt