Simulator- og innegolf

Da golfen i Norge begynte sin vekst på slutten av åttitallet, kom det mange nye utøvere inn i golfsporten med svært forskjellige bakgrunn og utgangspunkt. Med golfbaner som var stengt halve året, begynte behovet for å se på mulighetene for å trene og slå ball også om vinteren å melde seg.

Treningsanlegg innendørs betydde på den tiden en innendørs driving range og krevde stor plass og rimelige lokaler. Nedbyggingen av mekanisk industri var begynt og det var tilgang på store lokaler som kunne egne seg.

Kreative sjeler med utspring fra Oslo Golfklubb med Arild Wahlstrøm og tidligere fotballspiller Kjell Kaspersen startet Golfsenteret AS i 1990 på Myrens verksted på Thorsov.  Med «Skippern», Olav Markussen og Maler'n Erik, sammen med Jan Aaseth ble Golfsenteret en «Grønt Kort fabrikk» og starten på Norsk Innegolf som i dag er vokst til å telle flere anlegg enn det er golfklubber i Norge.

Veksten i innegolf er delvis et resultat at av de mulighetene teknologisk utvikling har gitt oss. Golf utenfor golfklubben er i ferd med å vokse seg både stort og viktig. 

Innegolfens historie
Starten på innendørs golfspill i Norge

 

Har du noe å formidle?

Om du har saker, tekster, innputt, bilder, video eller noe som helst som du tenker er av interesse med hensyn til Norges golfhistorie vil vi gjerne høre fra deg!

Ta kontakt