Det finnes utallige eksempler på norske golfspillere som har forbedret seg enormt i løpet av kort tid på college. De fleste som har opplevd suksess og levert gode resultater, gir som oftest konkurransekulturen og treningsforholdene store deler av æren. Enkelte lar seg inspirere av å være en del av noe stort, og motiveres således til å trene enda hardere. Andre faller igjennom på det sportslige, men lykkes desto bedre i klasserommet.
En av de aller første, om ikke den første, norske golfspiller som fikk utdannelse via et golfstipend var Per Haugsrud fra Borregård Golfklubb.
Mange norske hobbygolfere har hørt om collegegolf, uten at de vet så altfor mye om hva som foregår ved universitetene på den andre siden av Atlanteren. Nivået på de beste collegespillerne er ekstremt høyt, og konkurransen i de tøffeste ligaene blir bare tøffere og tøffere. Amerikanerne vet at den neste store stjernen antageligvis spiller collegegolf der ute ett eller annet sted, rett og slett fordi historie og statistikk sjelden lyver. Blant disse, på noen av de gjeveste skolene i de sterkeste ligaene, har vi altså nå nordmenn som er fast inventar i startoppstillingen. Norske spillere på college.
NGF har laget en egen webside med informasjon om Collegegolf.
Enhver ung og ambisiøs golfer vil før eller senere vurdere å søke om golfstipend. Det er fristende å få en Mastergrad samtidig med at man får dyrke sin hobby nærmest gratis. Men så enkelt er det ikke. Det totale universet som utgjør collegeidrett, er enormt og komplekst, med svært store variasjoner i konkurransenivå, fasiliteter, ressurser og prestisje. Søker/utvelgelsesprosessen er omstendelig, nåløyet er trangt og gjennomføringen krever mye av utøveren, først og fremst disiplin og selvdisiplin. Bare ca 2% av dem som gjennomfører studiet ender opp som profesjonelle golfspillere. Collegegolf i USA er organisert gjennom NCAA.